Uw bedrijf verkopen?

Bedrijf verkopen bij VWG

Bedrijf verkopen bij VWG

Heeft u het idee om uw bedrijf te verkopen? Bent u op zoek naar een businesspartner die een gedeelte van de aandelen overneemt? Of denkt u na over een Management Buy-Out (MBO) om de bedrijfsopvolging te waarborgen? Met onze ervaring en kennis nemen we u stap voor stap mee in het proces.

Als u tot verkoop over wil gaan, identificeren wij geschikte overnamekandidaten. Samen brengen we een lijst van circa tien kandidaten terug naar drie of vier geschikte partijen. De geselecteerde partijen benaderen we op anonieme basis, met de vraag of zij interesse hebben in een verkennend gesprek. Voor de geschikte gesprekskandidaten stellen we een informatiememorandum en een waarderingsrapport op van uw bedrijf. In een informatiememorandum staan de belangrijkste aspecten over de financiën en de activiteiten van een bedrijf. Dit memorandum ontvangen zij na het tekenen van een geheimhoudingsovereenkomst. Als de gesprekskandidaten geïnteresseerd zijn, gaan we onderhandelen: we staan voor uw belangen en goede dienstverlening. Wanneer er eenmaal overeenstemming is bereikt, ondersteunen wij ook in het due-diligence proces (boekenonderzoek). Hierbij mag de koper nagaan of dat wat in de eerder verstrekte informatie juist genoemd mag worden. Tot slot wordt de transactie vastgelegd in een koopovereenkomst. Dan mogen we u vanuit VWG feliciteren met een mooie stap.

Michiel Segers

Michiel Segers

Partner / Corporate finance adviseur

Klaar om samen aan de slag te gaan?

Neem vrijblijvend contact op met Michiel Segers, partner Corporate Finance.

Bedrijf verkopen met de verkoopscan van VWG

Er zijn behoorlijk wat factoren waarmee rekening gehouden moeten worden bij het verkopen van een bedrijf. Om ondernemers te helpen met het verkoopklaar maken van hun bedrijf, hebben wij bij VWG Corporate Finance de Verkoopscan ontwikkeld. Deze scan biedt inzicht in welke aspecten op orde zijn voor om het bedrijf te verkopen en aan welke aspecten nog gewerkt moet worden voordat de verkoop plaats kan vinden. 

Wanneer u de scan heeft ingevuld, heeft u de mogelijkheid tot een vrijblijvend gesprek met een van onze experts. Zij zijn gespecialiseerd in het verkopen van een bedrijf. Op basis van dit gesprek, kunnen wij meedenken wat vervolgstappen zouden zijn bij het bedrijf verkopen en er uiteindelijk voor zorgen dat u het optimale resultaat haalt uit het bedrijf dat u in al die jaren heeft opgebouwd. 

Andere diensten dan bedrijf verkopen?

Verkoopklaar maken van uw bedrijf bij VWG

Verkoopklaar maken van uw bedrijf

Wilt u uw bedrijf verkopen? Dan doet u er goed aan te laten controleren of het bedrijf ook klaar is voor verkoop. Dit verhoogt de verkoopprijs en zorgt voor een vlot en zorgeloos traject.

(Her)financieringen bij VWG

(Her)financieringen

Bent u van plan in te stappen bij een onderneming? Heeft u bijvoorbeeld herfinanciering of groeifinanciering nodig? Wij helpen u in de zoektocht naar het juiste type financiering bij een passende financieringsverstrekker.

Aankoop van ondernemingen bij VWG

Aankoop van ondernemingen

Speelt u al een tijdje met het idee om een bedrijf over te nemen? Met onze expertise maken we deze grote stap zo zorgeloos mogelijk voor u.

Bedrijfswaarderingen bij VWG

Bedrijfswaarderingen

Wat is mijn bedrijf eigenlijk waard? Wij kunnen u ondersteunen bij de waardebepaling van uw onderneming en eventuele vervolgstappen hierbij, zoals wanneer u het bedrijf verkoopt of als er een extra aandeelhouder instapt.